Notice: Function WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.7.0.) in /customers/1/b/3/c5qb18p09/webroots/r440025/wp-includes/functions.php on line 5905

Vår historie

Agnar Ask er tredje generasjons trappeprodusent, og forvalter arven etter sin far og bestefar videre. Trappeprodusenten er Norges eldste produsent av trapper, og kunnskapen som har blitt tilegnet og ført videre gjennom generasjonene er en viktig faktor bak suksessen.

Trappeprodusenten har sine røtter tilbake til Magnus Ask, som var en foretaksom og kreativ ung mann. Allerede i 1920 lagde han sin første trapp til et nybygg på familiegården. Trappen ble et mesterlig svennestykke, og det ble raskt klart at Magnus Ask hadde et stort talent for trearbeid. Han var nøyen med detaljene, en kvalitet som har gått i arv siden.

Magnus Ask prøve seg også som ordinær snekker. Men på bygda gikk det ord om at han ikke var brukandes til å bygge fjøsbygninger – han var nemlig alt for nøye på det, perfeksjonismen førte til at det tok for lang tid, så Magnus  returnerte til det han kunne best. Finarbeid, og fokus på detaljer.

I 1932 startet Magnus Ask formelt opp som trappeprodusent, og etter noen år flyttet han inn i et eget fabrikklokale på Ask i Askvoll kommune. Der produserte han, sammen med nevøen sin trapper, dører og vinduer, og etter hvert begynte også sønnen til Magnus, Magne, i bedriften.

I 1972 skilte Magne ut trappeproduksjonen i et eget firma ved navn Ask Trappeverksted, og produksjonen ble flyttet til Fristad hvor Trappeprodusenten ligger i dag. Fabrikken på 90m2 ble bygget av Magne selv.

Ti år senere hadde behovet for et større produksjonslokale vokst frem, og i romjulen 1982 ble maskinparken flyttet til det over tre ganger så store fabrikkbygget på 300m2.

Oppføringen av det nye fabrikkbygget ble Magne sitt siste store bidrag til bedriften, da Agnar tok over i oktober 1988. Ask Trappeverksted ble samme år til Trappeprodusenten, og Magne jobbet enda noen år i fabrikken før han pensjonerte seg.

De siste tiårene har Trappeprodusenten fortsatt å utvikle seg i sine lokaler på Fristad, og særlig de senere årene har det skjedd mye. Nytt påbygg med varemottak og lakkboks har kommet til, og det har blitt investert i en CNC-maskin. Trappeprodusenten står i dag bedre rustet enn noen gang tidligere til å levere unike trapper og møbler til et kresent og kvalitetsbevisst marked.

Ved utgangen av 2015 har Agnar produsert ca. 4300 trapper.

 

Trappeprodusenten AS

post@trappeprodusenten.no

+ 47 979 56 442